Printed From:

polli telefon

Hej, jag heter Polli! Jag hjälper dig att träna under pollensäsongen.

promo image new

Träna bättre under pollensäsongen med hjälp av Polli!

Pollensäsongen kan vara riktigt jobbig för dig som är allergisk och gillar att träna utomhus. Kliande, röda ögon och trötthet kan göra det svårt att träna som vanligt. Därför är det bra att Polli finns! Polli är en chatbot som hjälper dig att hålla koll på pollenhalterna så att du vet när det är läge att träna – och när det är läge för soffan istället. Chatta med Polli direkt i Facebook Messenger så får du aktuella pollenprognoser och smarta träningstips anpassade för dig som är pollenallergiker.

Chatboten Polli håller på att uppdateras.

Tre smarta träningstips för dig med pollenallergi

 

 
prevent

1. Träna som förebyggande medicin

Om du är vältränad redan när pollensäsongen drar igång har du också bättre förutsättningar att hantera pollenattackerna när de väl kommer. Det hela är egentligen ganska enkelt: Träningen stärker ditt immunförsvar vilket gör att du får mindre besvär och större motståndskraft.

 
early

2. Passa på innan pollenkornen vaknar

Ställ väckarklockan någon timme tidigare än vanligt och ge dig ut på en träningsrunda – det är värt det! Pollenhalterna är nämligen som lägst tidigt på morgonen innan det har blivit varmt i luften och daggen fortfarande ligger kvar. Daggen binder pollen till marken och hindrar kornen från att virvla upp i luften och vidare ner i dina luftvägar.

 
gear

3. Dina träningskläder gör skillnad

Träningskläder i naturmaterial som bomull eller tunt ylle drar inte till sig pollen på samma sätt som träningskläder i vanliga syntetiska material som lätt blir statiska. Svarta kläder kan också vara en bra idé eftersom pollen som fastnat syns bättre då. Tänk på att alltid tvätta dina träningskläder direkt efter träningen och att inte hänga ut kläder på torkning eller vädring under pollensäsongen.

Vanliga frågor och svar

Hur gör jag för att få kontakt med Polli?

Svar:

Du söker på ”Polli” i Facebook eller Facebook Messenger, så är det bara att börja chatta.

Vad är Allegra?

Svar:

Allegra är ett receptfritt läkemedel som lindrar dina allergiska besvär under pollensäsongen. Allegra tillhör tredje generationens antihistamin vilket gör att du slipper ytterligare trötthet och dåsighet.

Kan jag ta Allegra när jag tränar?

Svar:

Allegra fungerar bra i samband med träning och tävlingar.

Vad är pollenträning?

Svar:

Pollenträning handlar om att som pollenallergiker träna smart och skonsamt under pollensäsongen. När man har en pågående allergisk reaktion i kroppen kan kroppen ta skada om man utsätter den för stora påfrestningar. När man pollentränar så planerar man sin träning utefter pollenhalterna i luften så att träningen blir skonsam för kroppen och gör mer nytta än skada.

Vad är en chatbot?

Svar:

En chatbot är ett datorprogram som kan chatta med människor och svara på frågor i ett specifikt ämne. Polli är programmerad för att kunna prata om sånt som rör träning och pollen. Datan om pollenhalterna i luften får hon direkt från Naturhistoriska riksmuseets mätningar.

Vem har skapat Polli?

Svar:

Det är läkemedelsföretaget Sanofi och allergimedicinen Allegra som har skapat Polli för att hjälpa aktiva allergiker att pollenträna. Du kan läsa mer om Sanofi och Allegra på Allegra.nu

Vad är vanliga symtom på pollenallergi?

Svar:

Vid pollenallergi är det vanligt att ha både vattnig snuva och nästäppa, att nysa mycket, ha klåda i näsan, få röda, kliande ögon som rinner och att känna sig trött.

(källa 1177.se)

SASE.FEX.17.04.0191a